Domnia lui Albert al II-lea al Belgiei, marcată de instabilităţi politice …


După o domnie de aproape 20 de ani, Albert al II-le al Belgiei, în vârstă de 79 de ani, va abdica chiar de ziua naţională a ţării, pe 21 iulie, în favoarea fiului său, Prinţul Philippe, de 53 de ani. Regele Albert este încă foarte susţinut de poporul său, spre deosebire de fiul său, prinţul Philippe care a fost frecvent criticat pentru comentariile controversate la adresa politicii belgiene.

Regele Albert s-a născut la Bruxelles pe 6 iunie 1934 şi a primit la naştere titlul de Prinţ de Liege. În 1944, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, familia a fost deportată de nemţi în Hirschenstein, Germania şi, mai târziu, în Strobl, Austria, de unde au fost eliberaţi de armata americană în 1945. Pe 2 iulie 1959, pe-atunci prinţul Albert, se căsătorea cu Donna Paola Ruffo di Calabria, o prinţesă italiană. Din mariajul lor au rezultat trei copii: prinţul moştenitor Philippe (53 de ani), prinţesa Astrid (51 de ani) şi prinţul Laurent (50 de ani).

mai mult la :

Domnia lui Albert al II-lea al Belgiei, marcată de instabilităţi politice

1 COMENTARIU

  1. Belgia.ro – Domnia lui Albert al II-lea al Belgiei, marcată de instabilităţi politice … , es genial, desde que os recibo no puedo parar de mirar todas vuestras sugerencias y me alegra cuando recibo uno más, sois lo mejor en español, me encata vuestra presentación y el curre que hay detrás. Un beso y abrazo,GRACIAS POR VUESTRO TRABAJO, nos alegrais la vida.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here