500.000 de mașini diesel din Belgia ar putea fi echipate cu softul de manipulare a emisiilor

Un număr de 500.000 de mașini pe motorină înmatriculate în Belgia s-ar putea găsi pe lista milioanelor de vehicule a mărcilor Volkswagen implicate în scandalul privind depășirea limitelor de noxe permise, potrivit ministrului belgian al Economiei, Kris Peeters.

„500.000 de automobile înmatriculate în Belgia sunt suspecte (de a fi implicate în scandal – n..r.). Nu se cunoaște încă numărul exact al motoarelor echipate cu softul care manipulează emisiile”, a declarat Peeters sâmbătă pentru un ziar local.

1028414734-VW-diesel-scandal-Belgium-says-500-000-cars

Ministrul belgian a adăugat că a cerut clarificări de la Volkswagen în privința numărului de vehicule echipate cu softul în cauză.

Manipularea testelor de emisii de gaze cu scopul de a masca un nivel al noxelor cu mult peste limitele admise ar putea avea un impact destul de serios asupra mediului în Belgia, din cauza popularității automobilelor cu motor diesel printre locuitorii țării. Două treimi din cele 5,6 milioane de vehicule înmatriculate în Belgia rulează pe motorină.

Popularitatea ridicată a motorizărilor diesel se explică prin prețul carburantului. Astfel, un litru de motorină costă în jurul a 1,18 euro, în timp ce prețul benzinei fără plumb este de circa 1,46 euro/litru.

http://www.profit.ro/povesti-cu-profit/auto-transporturi/500-000-de-masini-diesel-din-belgia-ar-putea-fi-echipate-cu-softul-de-manipulare-a-emisiilor-14468131

Lasă un răspuns