A doua ediţie a ‘Ghidului românului în Belgia’ a fost lansată la Ambasada României


A doua ediţie a ‘Ghidului românului în Belgia’, o carte de peste 200 de pagini cu informaţii utile şi sfaturi practice pentru românii care doresc să se stabilească în această ţară sau se află aici temporar, a fost lansată luni seară la Ambasada României în Belgia, în prezenţa câtorva zeci de invitaţi.

Ediţia din 2013 a ‘Ghidului românului în Belgia’ a apărut la patru ani după precedenta ediţie, fiind elaborată de echipa Rombel, cea mai mare comunitate online a românilor din Belgia, care are în prezent circa 8.000 de membri. Însă, susţin, autorii ghidului, conţinutul cărţii a fost structurat plecând de la cele peste 100.000 de mesaje postate pe forumul Rombel, în cei 11 ani de existenţă.

‘Sper că, împreună, vom prinde curaj şi vom scoate şi alte ediţii, mai ales că urmează schimbări, în special în ceea ce priveşte regimul românilor în Belgia din 2014 şi, fără îndoială, o serie de revizuiri vor fi necesare. Vreau să felicit echipa de la Rombel pentru că a reuşit să scoată a doua ediţie a acestui ghid. Este un exemplu al spiritului de iniţiativă al comunităţii de români din Belgia’, a declarat ambasadorul României în Belgia, Ştefan Tinca, gazda evenimentului.

El a adăugat că un astfel de concept poate fi folosit de guvernul român pentru a desfăşura şi alte proiecte pilot în comunităţile de români şi a subliniat că un ghid similar mai există doar în Marea Britanie.

mai mult la :
http://www.agerpres.ro/media/index.php/social/item/192844-CORESPONDENT-A-doua-editie-a-Ghidului-romanului-in-Belgia-a-fost-lansata-la-Ambasada-Romaniei.html

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns