Adevărul Holding a lansat „Adevărul Europa” la Bruxelles

Adevărul Holding a lansat luni, 31 ianuarie, primul birou editorial românesc la Bruxelles. „Adevărul Europa” relatează zilnic, în print, online şi în cadrul dezbaterilor TV, tot ce este important în actualitatea europeană, noile tendinţe şi ultimele reguli, directive sau legi.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a participat luni, 31 ianuarie, la Bruxelles, la evenimentul de lansare a primului birou editorial românesc permanent – „Adevărul Europa”.
Prezent la manifestarea găzduită de sediul Parlamentului European, ministrul Baconschi a declarat: „Încurajez acest eveniment. Singura întrebare pe care mi-am pus-o la auzirea veştii a fost de ce atât de târziu? Poate redacţia de aici îi va ajuta pe compatrioţii noştri să înţeleagă cât de important este sa fim aici. Subiectul este arid, de multe ori greu de priceput de către omul de rând. A face Europa pe înţelesul oricui nu este uşor. Vă doresc mult succes!”
Parte a Adevărul Holding, „Adevărul Europa” va relata zilnic, în varianta print, online şi în cadrul dezbaterilor TV evenimentele relevante legate de legislaţia, instituţiile UE, actualitatea europeană. Astfel, începând din 31 ianuarie publicaţia „Adevărul” conţine pagina „Adevărul Europa", în cadrul secţiunii Internaţional. „Adevărul Europa" va transmite de asemenea din capitala Belgiei spre Republica Moldova şi Ucraina.

ORA 21.20 Dinu Patriciu: Bruxellesul este cel mai important si cel mai aproape centru de decizie de care depind soarta si implinirile fiecaruia dintre noi. Era absolut normal ca acest prim birou sa fie deschis aici, la Bruxelles. Cel mai important este sa stim ce se intampla aici. Vietile noastre depind de deciziile de aici. Fiecare cetatean trebuie sa fie informat si sa contribuie la ce i se intampla. Ne aflam in capitala unei tari dezbinate si capitala unei Europe aparent unite, iar noi trebuie sa participam la aceasta unire. Iar, locul Moldovei este in interiorul UE. Cine plateste criza? Pot sa o plateasca cei slabi sau cei puternici. Asta depinde de cei ce ne reprezinta la Bruxelles.

ORA 21.15 Peter Imre: Am mari emotii. E un moment important in viata trustului Adevarul Holding, a presei romanesti si in viata mea. Adevarul Holding lucreaza pentru informarea balansata a cititorilor sai. Daca neglijezi Bruxellesul, faci o mare greseala. Adevarul reprezinta o punte de comunicare intre interesele cetateanului roman si deciziile care se iau la Bruxelles. Si speram ca va fi si prima companie de media care va face posibila intrarea Republicii Moldova in UE.

ORA 21.12 Theodor Stolojan, europarlamentar din partea PDL: Din pacate, problematica europeana este foarte putin reflectata in Romania. Aici (la Bruxelles, n.r.)se discuta probleme care configureaza trecutul, prezentul si viitorul Romaniei, ca membru al UE. Cand lucram la diferite proiecte sau reglementari europene, cautam sa aflam pozitia si celor din Romania.

ORA 21.01 Teodor Meleşcanu, fost ministru de Externe: Acest birou de presa va aduce cu adevarat Europa in Romania. Aceasta va fi adevarata integrare, prin acest biriou, cu stirile, proiectele si problemele care ne vor afecta.

Cazul Schengen a fost prost monitorizat de catre noi. Putem rata totul pentru ca n-am reusit sa dialogam cu partenerii nostri si de a gasi solutii la temerile lor.

ORA 20.58 Ioan Mircea Paşcu, fost ministru al Apărării: De acasa, nu am facut decat sa spunem ca "mari decizii se iau la Bruxelles". Trebuie sa constientizam oamenii ce importante sunt deciziile de la Bruxelles, care sunt interesele de amanunt ale Romaniei.

 

articol complet la : Adevărul Holding a lansat „Adevărul Europa” /

 

Ultimele noutăţi de la Bruxelles le găsiţi numai pe

Adevărul Europa

Lasă un răspuns