Alerta terorista maxima in regiunea Bruxelles, din cauza unei amenintari „precise si iminente”. Metroul a fost inchis, populatia este sfatuita sa evite zonele aglomerate

Premierul belgian, Charles Michel, a declarat sâmbătă că alerta teroristă a fost ridicată la nivelul maxim „în urma unor informaţii privind riscul unui atentat similar celor de la Paris”, „comis în mai multe locuri, de mai mulţi indivizi”, relatează Le Soir în ediţia online.

La finalul unei reuniuni a Consiliului naţional de securitate, Michel a precizat că OCAM (Organizaţia de coordonare pentru analiza ameninţării) a decis în cursul nopţii să ridice nivelul ameninţării teroriste la maxim (nivelul 4 pe o scară cu patru trepte) pentru Regiunea Bruxelles şi Vilvorde.

Această decizie a fost luată „în urma unor informaţii privind riscul unui atentat similar celor de la Paris”, respectiv „atentate care ar putea fi comise în mai multe locuri, de mai mulţi indivizi”, a explicat premierul belgian.

brussels

Potrivit mai multor cotidiene, produse chimice şi explozibili ar fi fost găsiţi la Molenbeek, o localitate din Regiunea Bruxelles. Premierul a refuzat să comenteze pe tema anchetei, din motive de securitate.

Alerta terorista maxima sambata in regiunea Bruxelles, unde autoritatile vorbesc despre  o amenintare „precisa si iminenta”, scrie 7sur7. Metroul din Bruxelles a fost inchis. Autoritatile au facut apel la populatie sa evite locurile aglometare, precum „concerte, evenimente, gari, aeroporturi, transport in comun si centre comerciale”.
Ora 16:40 Circulatia autobuzelor se desfasoara normal in Bruxelles, insa cativa soferi de autobuz au refuzat sa lucreze sambata, din cauza alertei teroriste.
Ora 15:57 VIDEO O femeie a fost „uitata” in metroul din Bruxelles, dupa ce s-a declansat alerta terorista.
Ora 15:10 Un nou Consiliu de securitate este programat sa se reuneasca la Bruxelles duminica, dupa ora 17:00. In functie de evolutia amenintarii teroriste, masurile recomandate pot fi revizuite.
Ora 14:20
Toate centrele comerciale din Bruxelles, inchise. Este recomandata anularea tuturor adunarilor publice si activitatea in toate cladirile publice.
Ora 13:45 A fost infiintata o linie telefonica (numarul 1771) prin care cetatenii se pot adresa centrului de criza. Autoritatile recomanda sa se evite supraincarcarea liniei telefonice si sa fei consultate mai intai recomandarile de pe site-ul www.centredecrise.be.
Ora 13:41
Toate concertele si meciurile programate in acest weekend in regiunea Bruxelles au fost anulate.
Ora 13:12 Numeroase locuri din Bruxelles sunt inchise. Printre ele celebrul Atomium, unul dintre simbolurile orasului si obiectiv turistic important, Parlamentarium, centrul pentru vizitatori al Parlamentului Eur

Lasă un răspuns