Peste 1000 de persoane s-au bucurat ieri la Bruxelles de România cu bun gust | Târg cu degustare de produse. Împreună cu Dacian Cioloş am invitat la Bruxelles o parte din producătorii locali pe care i-am întâlnit în caravanele noastre prin țară.
De la producători de lactate, brânzeturi, vinuri, cidru, până la cei care fac produse din pește, plăcinte, cozonaci, pâine tradițională și multe altele, toți contribuie la acea Românie cu bun gust, care pune pe primul loc calitatea și grija pentru lucrul bine făcut. Toți și-au început afacerea investind nu doar bani dar mai ales pasiune și muncă.
Pentru că majoritatea dintre ei sunt mici producători, îi puteți găsi în puncte gastronomice locale, buticuri, magazine proprii sau în piețe locale și uneori în supermarketuri.
Vă încurajez să îi căutați și pe ei dar și pe mulți alți producători din România care fac produse de calitate și care merită sprijinul celor care vrem să mâncăm produse sănătoase, cu gust, locale.
Le mulțumesc pentru ceea ce fac și pentru că au acceptat să vină la Bruxelles să împărtășească cu cei de aici povestea și produsele lor. Și le mulțumesc şi lui George Catean şi colegei mele Ştefi Moise pentru organizarea excelentă.
Gastro Local Anca Vlad din Vama Buzăului
Atelierul de branza NarCheese – brânzeturi artizanale
Bio-Moșna – produse din Colinele Transilvaniei
Bunătăți din Bradu – produse din lapte de bivoliță
Casa Despi – cidru și sucuri din județul Timiș
Smag Tara Barsei – preparate tradiționale din carne
Cozonaci Niculina – cozonaci țărănești din Bucovina
Strunga Winery – vinuri din Dealurile Moldovei
Da Giuseppe Formaggeria Artigianale – brânzeturi artizanale din lapte de vacă, oaie, bivoliță din Făgăraș
Distileriile Racșa
Ferma Căţean – brânzeturi tradiționale din Brașov
Honey Berries / Afine Brasov – sucuri de afine
Kron Cakes & Cafe – prăjituri și deserturi din Șcheii Brașovului
Mere romanesti din livada proprie Liverda – mere ecologice și sucuri din fructe
Magazia Moraritei-Paine cu maia – produse coapte pe vatră din județul Iași
Mama Cozonacilor – cozonaci din Bran
Bunătăți din Gherăești – andive din Neamț
La Bibanu’ – Punct Gastronomic Local din Mila 23/Delta Dunării
Salmontana – preparate din păstrăv din Prejmer
Pită de Pecica – pâine tradițională din Arad
Pivnita Savu – vin din Ciumbrud, Alba
La Grisha – punct gastronomic local Ghindaresti, cu specific lipovenesc
Silvania.Bio – producător de brânzeturi și preparate din carne bio din Sălaj
Slow Food Buzău – Produse alimentare artizanale din Ținutul Buzăului
Conacul Grigorescu – dulcețuri
Miedăria – mied de la Mihai Negot
One Beer Later – bere artizanală
Casa Ghizdeanu – cârnați de oaie
Melinis – fructe în miere
VALEPUTNA – păstrăv afumat și preparate din păstrăv din Bucovina