Ambasadorul Belgiei a fost în vizită la Botoşani ‎


Ambasadorul Belgiei în România, Philippe Beke, a efectuat, joi, o vizită în Botoşani, el întâlnindu-se cu primarul municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, dar şi cu oamenii de afaceri, membri ai Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură.
Diplomatul belgian a abordat cu autorităţile botoşănene teme de natură socială şi economică, anunţând cu acest prilej că va sprijini investitorii belgieni să investească în judeţul Botoşani. "I-am promis domnului primar că voi contacta o serie de companii belgiene pentru eventuale investiţii în Botoşani, în diferite domenii pe care le va recomanda Consiliul Municipal. De la Bucureşti lucrurile se văd puţin diferit şi este important acest prim contact, tocmai pentru a putea transmite mai departe celor interesaţi despre viziunea economică a oraşului Botoşani şi propunerile pe care le are Botoşaniul pentru investitorii belgieni", a declarat Philippe Beke.

La rândul său, primarul Ovidiu Portariuc a precizat că a vorbit cu oficialul belgian despre dezvoltarea pe zona de industrie alimentară. "Noi avem o oarecare experienţă pe două tipuri de industrie: pe industria alimentară şi industria confecţiilor. În măsura în care vor identifica oportun în zonă nişte investiţii şi în urma unor studii, pentru că se vor face nişte studii legate de productivitate, de salariul mediu, de capacitatea infrastructurii de transport, în urma acestor analize ne vom decide concret pe ce zone putem extinde colaborarea", a afirmat Portariuc.

De asemenea, ambasadorul belgian a discutat cu primarul Ovidiu Portariuc posibilitatea înfrăţirii dintre anumite localităţi din Belgia şi municipiul Botoşani. Philippe Beke este primul ambasador al Belgiei în România care efectuează o vizită la Botoşani. AGERPRES

Ambasadorul Belgiei a fost în vizită la Botoşani

Lasă un răspuns