Angajaţii români, apreciaţi în Belgia. Restricţiile ar putea fi ridicate mai devreme

Personalul calificat provenind din România este din ce în ce mai căutat în Belgia, în condiţiile în care 20 la sută din firmele belgiene angajează profesioniști din străinătate, informează publicația Express, în ediţia online, scrie Mediafax.

"O firmă din cinci se orientează spre străinătate pentru a găsi talentele pe care nu le mai găseşte în Belgia. În acest context, România pare foarte apreciată", notează publicaţia belgiană.

De ceva vreme, Michel Dierickx, manager pentru Resurse Umane la compania Dalkia, a renunţat la profesioniştii polonezi, dat fiind că aceştia nu stăpânesc prea bine limba franceză. Însă atenţia lui Michel Dierickx se îndreaptă spre România, unde profesioniştii sunt în general bine pregătiţi, iar franceza nu este un obstacol pentru ei.

Românii şi bulgarii ar putea primi acces pe piaţa muncii din Belgia de la 1 ianuarie 2012, după ce Flandra, ultima regiune belgiană care se opunea acestei măsuri, a renunţat la veto, conform Euractiv.com. Potrivit cotidianului Sega, decizia urmează să fie adoptată oficial în această săptămână de o "comisie mixtă" reprezentând flamanzii, valonii şi regiunea Bruxelles.

O delegaţie română a purtat timp de doi ani negocieri cu ministrul flamand Philippe Muyters care se ocupă de ocuparea forţei de muncă şi finanţe. Aceştia au declarat că sunt încrezători că va fi ridicat şi ultimul obstacol. Belgia se numără printre cele zece ţări membre UE care încă mai aplică restricţii pentru angajaţii români şi bulgari. Acestea urmează să fie ridicate cel târziu la 1 ianuarie 2014, potrivit unui acord negociat la aderarea celor două ţări la UE, în 2007.

…   Angajaţii români, apreciaţi în Belgia. Restricţiile ar putea fi ridicate mai devreme

Lasă un răspuns