Bancherii belgieni de la KBC se uită la Europa de Est pentru creştere


Grupul belgian de servicii bancare şi asigurări KBC a anunţat luni că îşi va reorganiza modelul de business prin vânzarea mai multor divizii şi se va concentra pe Belgia şi Europa de Est, în încercarea de a restitui un ajutor de stat de 4,67 miliarde euro până la finele anului viitor.

KBC va miza pe pieţele din Europa de Est pentru creştere şi îşi va reduce expunerea pe pieţele din sudul zonei euro, îndeosebi în zona obligaţiunilor de stat, potrivit WSJ.com.

Banca se va concentra pe cele mai importante pieţe din portofoliu, precum Belgia şi Cehia, şi a stabilit mai multe obiective financiare, potrivit unui comunicat transmis luni.

"Toate activităţile care nu contribuie la servirea relaţiilor cu clienţii de pe pieţele de bază ale KBC vor fi oprite", se spune în comunicat.

Grupul vrea să devină "mai agil şi mai competitiv", în contextul condiţiilor economice dificile, la care se adaugă competiţia dură din sectorul financiar şi reglementările tot mai stringente impuse băncilor de autorităţi.

KBC a înregistrat în trimestrul al doilea o pierdere netă de 539 milioane euro, din cauza expunerii pe obligaţiunile statelor din sudul zonei euro şi provizioanelor pentru acoperirea riscurilor generate de restrângerea activelor.

mai mult :

Bancherii belgieni de la KBC se uită la Europa de Est pentru creştere

Lasă un răspuns