Belgia deschide primul muzeu al trenurilor! Locomotivele istorice care pot fi admirate (FOTO)

La 180 de ani după inaugurarea primei linii feroviare continentale din Europa între Bruxelles și Malines, Belgia are primul său „muzeu al trenurilor”, care se deschide pentru public vineri la gara Schaerbeek, informează AFP, citat de Agerpres .

Subtil pus în scena de către artistul de benzi desenate belgian François Schuiten, muzeul „Train World”, care a necesitat un buget de 25 de milioane de euro, oferă o incursiune fascinantă in istoria căilor ferate, a începuturilor locomotivelor cu aburi, precursoarele trenurilor moderne de mai târziu.

Vizitatorii se pot plimba în vechile clădiri ale gării Schaerbeek datând din 1887 și 1913, unul dintre puținele exemple de arhitectură feroviară din secolul 20 păstrate în regiunea Bruxelles. Complet renovată, dubla clădire, cu ghișeele sale de modă veche, cu sala de așteptare și țigla în careuri de șah, păstrează puternica nostalgie a marilor plecări în vacanță.

Cazane de cupru impecabil lustruite, mecanisme unse … „Le Belge”, prima locomotivă cu aburi construită în Belgia în 1835, la „Waasland”, care a ajuns la o viteză de 60 kilometri pe oră în 1844 sau locomotiva „Type 18” (120 de kilometri pe oră în 1902) par să aștepte până la fluierul șefului de gară pentru a arunca din nou trombe de aburi și fum de cărbune. Vizitatorii pot urca la bordul cabinei mecanicilor de locomotivă și acționa fluierul cu aburi al acesteia.

 

mai mult la :  http://www.publika.md/belgia-deschide-primul-muzeu-al-trenurilor-locomotivele-istorice-care-pot-fi-admirate-foto_2407341.html

Lasă un răspuns