Belgia este afectată pentru 24 de ore de o grevă generală a transportului feroviar


Transportul feroviar din Belgia este paralizat începând de marţi seară din cauza unei greve generale a angajaţilor pentru 24 de ore, relatează AFP.

Inclusiv circulaţia trenurilor internaţionale Thalys şi Eurostar a fost oprită din cauza grevei legate de restructurarea Societăţii Naţionale a Căilor Ferate Belgiene (SNCB).
Grevă este organizată de sindicate, în urma eşecului, săptămâna trecută, a negocierilor cu Guvernul.

Reforma contestată vizează simplificarea funcţionării activităţilor feroviare prin reunirea lor într-o structură bicefală, cu operatorul SNCB de o parte şi gestionarul reţelei Infrabel de cealaltă.

Trenurile încetează să mai circule începând de marţi seară de la ora locală 22.00 (23.00, ora României) şi urmează reia serviciul normal abia joi dimineaţa.

Urmează să fie paralizate TGV-urile Thalys, care asigură legătura între Paris-Amsterdam-Koln (Germania) ce trec prin Belgia, dar şi trenurile Eurostar care asigură legătura Londra-Bruxelles.

"Această grevă va afecta pasagerii şi economia belgiană", a declarat ministrul Întreprinderilor Publice Paul Magnette.

Belgia este afectată pentru 24 de ore de o grevă generală a transportului feroviar

Transportul feroviar din Belgia este paralizat începând de marţi seară din cauza unei greve generale a angajaţilor pentru 24 de ore, relatează AFP. Inclusiv circulaţia trenurilor

Lasă un răspuns