Belgia foloseşte trăsuri trase de cai la culegerea gunoaielor

După cum se ştie, emisiile autovehiculelor constituie un motiv important al creşterii emisiilor de bioxid de carbon în atmosferă. În ultima vreme, pentru promovarea protecţiei mediului, Belgia se gândeşte la întoarcerea la mijloacele vechi de transport. A început să folosească trăsuri trase de cai în locul camioanelor, pentru culegerea gunoaielor. Acest plan a fost sprijinit de cetăţeni şi de guvern.

Franţa a fost prima ţară care a utilizat trăsuri la culegerea gunoaielor. În prezent, pe lângă Belgia, multe ţări europene au început această practică. De fapt, costurile trăsurilor sunt destul de ridicate. Doi cai şi o trăsură specială costă în jur de 50 de mii de euro şi mai trebuie construit un grajd de cai în parc. Cu toate acestea, cheltuielile de funcţionare a trăsurilor sunt foarte mici şi sunt mult mai ecologice. În plus, munca acestora ajută la întărirea legăturilor sentimentale între cetăţeni şi cei care se ocupă de curăţenia oraşului, de aceea, această practică este din ce în ce mai răspândită în Europa.

Potrivit primăriei oraşului Bruxelles, folosirea trăsurilor nu numai că a creat mai multe locuri de muncă, dar a păstrat şi cultura tradiţională a oraşului. În viitor, caii mai pot fi folosiţi la transportarea copiilor în excursii, la periferia oraşului, la sfârşit de săptămână sau la diferite ceremonii.

Belgia foloseşte trăsuri trase de cai la culegerea gunoaielor

Lasă un răspuns