Belgia. Fumatul e interzis în spațiile publice chiar dacă e vorba de o țigară electronică


Autorităţile belgiene au precizat astăzi că interzicerea fumatului în baruri, restaurante şi cafenele vizează şi ţigările electronice, răspunzând astfel unei campanii publicitare care încurajează folosirea acestor produse „oriunde”, relatează agenţia EFE.

”În spaţiile publice sunt interzise ţigările electronice”, indiferent că este vorba de cele care conţin nicotină sau cele care emit numai vapori, afirmă un oficial din Ministerul belgian al Sănătăţii, citat de Agerpres, după ce compania Smoketronic acredita ideea că ţigările sale electronice pot fi folosite chiar şi în locurile unde fumatul este interzis. El a mai menţionat că legislaţia belgiană vizează interzicerea în spaţiul public a acelor produse care incită la fumat, în această categorie fiind incluse şi ţigările electronice.

Începând cu data de 1 iulie 2011, în Belgia a fost interzis fumatul în hoteluri, restaurante, cafenele, baruri şi discoteci, după ce într-o primă etapă interdicţia s-a aplicat numai în cazul localurilor unde se serveau alimente.

Belgia. Fumatul e interzis în spațiile publice chiar dacă e vorba de o țigară electronică

Belgium expands smoking ban to all cafes, casinos – The Independent

Lasă un răspuns