Belgia va avea în sfârșit un guvern, după 535 de zile de criză …


După 535 de zile de criză politică, cele şase partide belgiene angajate în negocieri au încheiat aseară un acord de principiu care deschide calea formării unui guvern condus de socialistul Elio Di Rupo, informează surse apropiate discuţiilor, citate de AFP.
„Există un acord global, cu alte cuvinte asupra reformei statului, dosarului socio-economic şi a programului de guvernare”, a precizat sursa amintită. Elio Di Rupo a părăsit negocierile surâzător, fără a face comentarii, au constatat mass-media belgiene aflate la faţa locului.

Chiar dacă „există un acord în toate privinţele, nu va fi comunicat în această seară, deoarece va fi recitit din nou mâine”, a subliniat sursa. Potrivit presei belgiene, documentul este destul de voluminos, având peste 180 de pagini.

Citiţi mai mult: Belgia va avea în sfârșit un guvern, după 535 de zile de criză politică – Internaţional > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/belgia-va-avea-in-sfarsit-un-guvern-dupa-535-de-zile-de-criza-politica-956041.html#ixzz1fI10jsor
EVZ.ro

Belgia va avea în sfârșit un guvern, după 535 de zile de criză

Lasă un răspuns