Belgia vrea sa ii lase fara cetatenie pe cei care pleaca spre state periculoase

Seful departamentului pentru combaterea terorismului din Belgia a declarat ca persoanele cu dubla cetatenie, care pleaca inspre state potential periculoase, si-ar putea pierde cetatenia belgiana.

Declaratia a fost facuta la Bucuresti, unde acesta a fost prezent pentru a restitui statului roman trei monede dacice furate dintr-un sit arheologic de la noi si gasite pe teritoriul Belgiei.

Discutii aprinse au avut loc si pe tema inregistrarii convorbirilor telefonice, legea ”Big Brother” asa cum a fost numita in Romania.

„Sunt oameni care au dubla cetatenie, asa ca atunci cand ajung in Siria, de exemplu, ar avea probleme cand s-ar intoarce pe teritoriul belgian. Este una dintre masaruile la care ne gandim acum, se numeste Noua Lege dar este, inca, in dezbatere”, a spus Eric Bisschop, magistrat federal superior al Procuraturii Federale Belgiene.

Nu este o masura cam radicala? „Ce inseamna radical cand ai de-a face cu oameni care comit asemenea orori, ce poate face statul sa se protejeze de un asemenea fenomen?”, s-a intrebat acesta.

Belgia vrea sa ii lase fara cetatenie pe cei care pleaca spre state periculoase

Lasă un răspuns