Cei mai scumpi muncitori din UE sunt belgienii: aproape 40 de euro pe oră. Vezi cât costă un român!

Costurile medii pe oră cu forţa de muncă în statele UE au fost estimate la 23.1 euro în Uniunea Eiuropeană şi la 27.6 euro în ţările care au monedă unică, arată datele Eurostat, biroul european de statistică.

Există însă diferenţe majore între statele membre în privinţa acestui indicator: de la 3.5 euro pe oră la 39.3. euro. Costurile forţei de muncă reprezintă costuri pentru salarii, plus cheltuielile non-salariale, cum ar fi contribuţiile sociale plătite de angajator.

În 2011, cele mai mari costuri cu munca pe oră au fost estimate pentru Belgia (39.3 euro), Suedia (39.1 euro), Danemarca (38.6 euro), Franţa (34.2 euro), Luxemburg (33.7 euro), Olanda (31.1 euro) şi Germania (30.1 euro).

Cele mai mici costuri orare cu forţa de muncă au fost înregistrate în Bulgaria (3.5 euro), România (4.2 euro), Lituania (5.5 euro) şi Letonia 5.9 euro). Eurostat preciezază că datele pentru state membre din afara zonei euro sunt influenţate de evoluţia cursului de schimb valutar.

Indicele costului forţei de muncă (LCI) este un indicator pe termen scurt care arată evoluţia costurilor forţei de muncă orare suportate de angajatori. Ele nu includ costurile pentru formare profesională, cele de recrutrare ori alte beneficii acordate de companii.

Cei mai scumpi muncitori din UE sunt belgienii: aproape 40 de euro pe oră. Vezi cât costă un român!

1 COMENTARIU

  1. cred ca informatia cu 7 euro pe ora an constructi an belgia an orasul diamantelor din Anwers si 10 an capitala BRUXEL nu a fost si nu va fi depasita numai la televizor si an reviste .eu locuiesc an belgia si sant organizator de santier de 5 ani .acum plec an norvegia ca este adevarat ce promit si social si an satier 28 la ora.

Lasă un răspuns