Ciocolata, „patrimoniu naţional” în Belgia, muzeu la Bruxelles

   Belgian-chocolates
Ciocolată, considerată „patrimoniu național” în Belgia, are începând de sâmbătă, propriul muzeu în Bruxelles, care dispune inclusiv de o seră tropicală, de un atelier pentru a găzdui cursuri și demonstrații, dar și de o zonă de degustare, unde marile nume și micii artizani își prezintă specialitățile.

Belgian-chocolate-_2339760a

Născută în secolul al XIX-lea „grație talentului patiserilor și producătorilor de biscuiți personalizați care au inventat celebrele praline de ciocolată cu diverse umpluturi, pasiunea belgienilor pentru acest produs dulce nu a fost niciodată dezmințită și am devenit ‘țara ciocolatei’, a explicat Henri Dupuis, designerul noului muzeu al ciocolatei de la Bruxelles, informează France Presse, potrivit Agerpres.

Prin deschiderea acestui muzeu la Bruxelles în cartierul Koekelberg, „Belgian Chocolate Village”, s-a intenționat să se asigure o vitrină veritabilă consacrată acestei delicatese, care ocupă un loc important în panteonul gastronomiei belgiene alături de cartofii prăjiți, gaufre (vafe) și bere.

Muzeul ciocolatei din Bruxelles a fost proiectat de firma Tempora, specializată în expoziții pentru public, în vechea fabrică de ciocolată Victoria, care se afla în culmea gloriei în anii 1950.

De altfel, un muzeu al ciocolatei există și în Bruges, obiectiv turistic amenajat în casa „De Croon” în piața Sfântul Ion, unde pot fi admirate diferite sculpturi în ciocolată, sunt oferite informații despre istoria apariției acestui aliment atât de savurat sau poți observa instrumentele care erau folosite în trecut pentru prepararea diferitelor forme de ciocolată.

sursa :  http://www.dcnews.ro/mobile/ciocolata-patrimoniu-national-in-belgia-muzeu-la-bruxelles_454143.html

Lasă un răspuns