Corlăţean: Am făcut demersuri pe lângă omologul belgian vizând continuarea susţinerii pentru Schengen

Ministrul de Externe, Titus Corlăţan, a declarat, luni, că a făcut demersuri pe lângă omologul belgian, Didier Reynders, pentru ca Belgia să continue să susţină România în procesul de aderare la Spaţiul Schengen.

„Am făcut demersurile corespunzătoare pe lângă domnul ministru pentru ca Belgia să continue să susţină România în demersul de aderare la Spaţiul Schengen şi am exprimat mulţumirile mele pentru o poziţie constantă a Guvernului belgian pe această temă”, a declarat Titus Corlăţean, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul său belgian, aflat în vizită în România, în perioada 14-15 iulie.

Referitor la relaţiile dintre Belgia şi România, Corlăţean a precizat că acestea funcţionează foarte bine, atât în cadrul UE, cât şi al NATO.

„Am exprimat interesul României pentru o prezenţă din ce în ce mai puternică pe piaţa românească a companiilor belgiene, inclusiv pentru a pune în valoare un context economic favorabil care există în România, cu o creştere economică consolidată în ultimii ani a României şi care, iată, se confirmă şi anul acesta”, a mai spus ministrul de Externe.

Corlăţean: Am făcut demersuri pe lângă omologul belgian viz

Lasă un răspuns