Cum se vede Bruxelles-ul prin ochii unui bruxellez obisnuit: orasul s-a oprit, oamenii se tem, in Belgia se spune ca autoritatile actioneaza doar cand situatia a scapat deja de sub control

Bruxelles-ul este oprit, strazile sunt goale iar oamenii se tem, nu stiu cu adevarat ce se intampla. Bruxellezii stiu ca sunt in stare de alerta maxima insa unii se intreaba daca autoritatile nu exagereaza. Pe de alta parte, nimeni nu stie de ce informatii dispune politia si daca intr-adevar exista in oras teroristi gata sa repete atacurile din Paris, a povestit bruxellezul Vincen Beeckman, fotograf profesionist.

Despre Moelenbeck, cartierul de imigranti al Bruxelles-ului, Vincen Beeckman povesteste ca oamenilor nu le place sa mearga acolo, dar are oarece activitate culturala.

66504010100690640360no

Cum vede situatia din Bruxelles-ul un bruxellez obisnuit:

Stim ca suntem stare de alerta maxima, dar unii se intreaba daca nu se exagereaza. In acelasi timp, nu stim ce informatii detine politia. Poate ca exista teroristi gata sa omoare in oras.

Molenbeek este un cartier din Bruxelles cu o puternica imigratie, un cartier in care nu ne place sa mergem. Insa este, de asemenea, un cartier in care se intampla lucruri frumoase. Exista oarece activitati culturale, iar oamenii merg acolo si interactioneaza pasnic, dar in acelasi timp, sunt lasate sa se desfasoare in continuare practici religioase extreme si accese radicale.

Dar este dificil de gestionat fara ca politicul sa pedepseasca atacurile la libertatea religioasa si la libertatea individuala. Cand statul are o atitudine laxa si spune ca totul este bine, atunci tinerii care se simt exclusi din diferite motive incep sa dea vina pe toti.

Cand esti prea strict, atunci se simt atacati si se regrupeaza ca o entitate in pericol si care se protejeaza. Departe de casa si de originile lor, multi dintre ei nascuti aici, sunt adesea mai radicali decat marocanii din Maroc, pentru ca doresc sa arate ca sunt musulmani si impotriva a tot. Si derapeaza uneori. Chiar daca este vorba de o minoritate, acest lucru are un impact extrem.

http://m.hotnews.ro/stire/20612600

Lasă un răspuns