După Fortis, guvernul belgian naţionalizează Dexia

Criza financiară ia amploare şi în Europa, unde o altă bancă importantă, Dexia, este ameninţată. Guvernul din Belgia s-a implicat în salvarea acestei instituţii, după ce a naţionalizat parţial grupul bancar Fortis.

Miniştrii belgieni au negociat modalităţile de salvare a băncii franco-belgiene Dexia, după ce ministrul Finanţelor anunţa, luni dimineaţă, că guvernul va susţine instituţia bancară dacă aceasta va avea probleme similare cu cele ale grupului Fortis, relata La Libre Belgique…. Banca Dexia este specializată în credite pentru administraţiile locale şi afirmă că deţine primul loc în lume în acest domeniu. Cursul acţiunilor sale a scăzut, luni, cu aproape 30% la bursa din Bruxelles.

Presa economică scria că, pentru salvarea băncii, ar fi nevoie de 7 miliarde de euro. Un purtătorul de cuvânt al guvernului spunea că cifra este, totuşi, "prea ridicată". Acum câteva zile, guvernele din Belgia, Olanda şi Luxemburg au strâns 11 miliarde de euro pentru naţionalizarea parţială a grupului bancar Fortis.

Lasă un răspuns