Expulzare din Belgia: Nu trimiteţi fetiţele înapoi în iadul din România

Trei surori de patru, şapte şi zece ani, abuzate în repetate rânduri de tatăl lor natural, şi date în grija unei famili flamande, vor fi repatriate în România la sfârşitul lunii martie, potrivit unei decizii a Oficiului pentru Străini, a anunţat astăzi agenţia de presă Belga.

În urma unor investigaţii ale poliţiei flamande, s-a descoperit că tatăl fetelor le-a violat  şi le-a închiriat şi altor bărbaţi. Tatăl fetelor a fost acuzat şi arestat pentru doi ani, dar poate fi oricând eliberat condiţionat. Între timp, însă, mama fetelor a decis să le ceară înapoi, iar biroul de emigrare a dat aprobare ca fetele să se întoarcă în România.

Potrivit unor surse, fetele au fost aduse în Belgia de tatăl lor şi date în grija familiei flamande. Ele nu erau în adopţie propriu-zisă la familia respectivă, ci de ajunseseră acolo în urma unei înţelegeri între familiile respective şi tatăl fetelor.  

"Părinţii care îngrijeau cele 3 fetiţe, din oraşul flamand Everghem, se luptă cu autorităţile de imigrare de mult timp pentru a evita această expulzare inexorabilă," scrie cotidianul flamand Het Laatste Nieuws (în poză, sus).

"Nu le putem lăsa să se întoarcă înapoi în iadul din România," au spus părinţii în grija cărora au fost fetele. Aceştia doresc mai multe explicaţii şi garanţii că cei trei copii vor fi în siguranţă în România. 

Katrien Jansseune, purtător de cuvânt pentru Serviciul de Imigranţie belgian, a spus că cele trei fete se vor intoarce în România până la sfârşitul lunii martie, însă nu a numit o dată exactă.
….

UPDATE Expulzare din Belgia: Nu trimiteţi fetiţele înapoi în iadul

Lasă un răspuns