Fabrica de ciocolată a unei foste profesoare din Belgia a devenit atracţie turistică în Gorj

Fabrica de ciocolată din comuna gorjeană Crasna a unei foste profesoare de pian din Belgia a devenit atracţie turistică. Cu ingrediente aduse de la Bruxelles, combinate cu fructe de pădure culese în România, femeia face trandafiri, maşini de lux şi pantofi de ciocolată.

Fosta profesoară din Belgia care a renunţat la pian şi s-a stabilit, în 2012, în comuna gorjeană Crasna, unde a deschis o fabrică de ciocolată, produce, pe lângă diferite produse tradiţionale belgiene, trandafiri din ciocolată, pantofi şi maşini de lux.

Ingredientele aduse de la Bruxelles sunt combinate cu fructe de pădure culese din România. Trandafirii inventaţi în singurul atelier de ciocolată belgiană, din comuna Crasna, sunt adoraţi şi de persoanele care nu iubesc florile. Puţini sunt cei care care primesc un asemenea cadou şi preferă să-l păstreze, în loc să savureze produsul care conţine, printre altele, pastă de migdale, ciocolată cu lapte şi lecitină de soia.

”Business-ul în ciocolată prinde destul de bine, dar este încet, pentru că am fost primii cu o făbricuţă de praline belgiene, cu reţete originale şi cu tot felul de fructe de pădure proaspete, banane, portocale sau fistic. Nucile le luăm din România, zmeura, bananele vin de afară, dar pasta de alune şi ciocolata, materia primă, vine din Belgia. Atelierul se află la Crasna, tot ce se vinde în magazinul din Târgu-Jiu se face la Crasna. În ceea ce priveşte trandafirii comestibili, am descoperit o formă pentru ciocolată în Belgia şi aşa m-am gândit să fac trandafiri din ciocolată. Căutam ceva specific pentru Sfântul Valentin şi aşa am găsit forma. Turnăm două straturi de ciocolată în formă şi apoi le punem un sfert de oră la frig. Apoi trebuie să pregătim umplutura, umplem cele două jumătăţi, le lipim, le lăsăm iar la frig. Frunzele nu sunt de ciocolată. E un cadou plăcut. Trei trandafiri au un preţ mai bun, costă 60 de lei. Unul singur costă 25 de lei. Facem reducere ca să fie atractiv şi un buchet”, a declarat Marie Carels.

Pantofii din ciocolată sunt umpluţi cu praline, iar maşinile de lux, decapotabile, sunt realizate în mare parte din ciocolată albă.

mai mult la :  www.mediafax.ro

Lasă un răspuns