Acasă Belgia Haos pe aeroporturile din Belgia: Spaţiul aerian este închis din cauza unei...

Haos pe aeroporturile din Belgia: Spaţiul aerian este închis din cauza unei pene de curent

-

Spaţiul aerian belgian a fost închis miercuri dimineaţă, de la ora 9.45 (10.45, ora României), din cauza unei pene de curent produse la centrul de control al traficului aerian Belgocontrol, zeci de zboruri fiind anulate sau deviate, inclusiv o cursă Ryanair spre Bucureşti.

Activitatea pe aeroporturile din Bruxelles, Zaventem, Charleroi şi Liege a fost paralizată de pana de curent, care ar putea fi cauzată de o defecţiune tehnică. Aeroportul din Anvers este în continuare operaţional, relatează site-ul RTBF.be.

Spaţiul aerian belgian este închis până la noi ordine, a anunţat Belgocontrol, care anchetează cauzele defecţiunii. „Pentru moment, niciun avion nu poate decola sau ateriza. Unele avioane sunt deviate şi altele aşteaptă să poată ateriza”, a declarat Anke Fransen, o reprezentantă a aeroportului din Bruxelles.

De altfel, aeroportul din Bruxelles a anunţat pe contul său de Twitter că, până la ora 11.40 (12.40, ora României), 62 de zboruri au fost deja anulate, în timp ce alte 21 au fost deviate. Reprezentanţii aeroportului i-au sfătuit pe pasageri să consulte starea zborului lor pe Internet şi să contacteze companiile aeriene pentru mai multe informaţii.

http://www.mediafax.ro/externe/haos-pe-aeroporturile-din-belgia-spatiul-aerian-este-inchis-din-cauza-unei-pene-de-curent-14346230

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

185 de protestatari ecologisti au fost retinuti de politie la salonul...

0
Politia a retinut 185 de activisti ai miscarii ecologiste Extinction Rebellion, dupa ce acestia au manifestat, sambata, la salonul auto din Bruxelles, in semn...