Hoții români lovesc și în Belgia. Furturile de la calea ferată au cauzat întârzieri de trei ore pe zi

Potrivit purtătorului de cuvânt al Infrabel, operatorul de cale ferată, anul trecut s-au comis 1.362 de furturi de cupru în reţeaua sa, cu 81% mai mult decât în 2011

ad

Poliţia feroviară din oraşul belgian Liege a reţinut sâmbătă la prânz patru persoane de origine română pentru furt de cabluri de cupru din reţeaua feroviară Infrabel, într-o zonă situată nu departe de linia ferată Bruxelles-Liege, a anunţat 7sur7.be în ediţia sa electronică.

La locul infracţiunii, Infrabel a deplorat furtul în ultimele săptămâni al mai multor kilometri de cabluri, a menţionat sâmbătă serviciul de poliţie feroviară din regiunea Liege.

Poliţia feroviară opera de câtăva vreme o supraveghere discretă a zonei. Sâmbătă, ea a fost prevenită de un angajat al căilor ferate în legătură cu prezenţa suspectă a unei persoane între liniile de cale ferată. La faţa locului, forţele de ordine au reţinut patru persoane de origine română. În 2012, aceste delicte au provocat în medie o întârziere de trei ore pe zi în reţeaua căilor ferate belgiene.

Purtătorul de cuvânt a mai adăugat că operaţiunile de supraveghere s-au înmulţit. La începutul lunii aprilie, în cursul unui raid la poliţiei feroviare au fost arestate nouă persoane, încheie 7sur7.be

Hoții români lovesc și în Belgia. Furturile de la calea ferată au

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here