În Belgia sunt cei mai mulţi români, de patru ori mai mulţi decât în 2008


Numărul muncitorilor străini a crescut până la aproape 400.000 în Belgia în ultimii patru ani, iar cel al românilor a înregistrat cea mai mare creştere procentuală, de 400%, scrie luni publicaţia La Capitale.Ziarul care apare la Bruxelles scrie în ediţia sa de sâmbătă că numărul muncitorilor străini din Belgia, care era de 381.193 de persoane la începutul anului, a cunoscut o creştere de peste 70% în raport cu sfârşitul anului 2008, ceea ce reprezintă un boom spectaculos în patru ani.

Cea mai mare creştere procentuală s-a înregistrat în rândul cetăţenilor din ţările din estul Europei, aceasta fiind de 400% în cazul muncitorul români, urmaţi de cei din Ungaria (170%) şi Polonia (110%).

Cei mai mulţi muncitori străini din Belgia provin în continuare din Olanda, Polonia şi Germania, chiar dacă numărul muncitorilor germani a scăzut cu 16% în perioada de referinţă. Criza pare să provoace mari probleme şi în sud, notează La Capitale, întrucât numărul muncitorilor portughezi a crescut cu 90% în ultimii patru ani.

"Legiunea străină" reprezintă aproape 10% din populaţia totală activă a Belgiei, de peste patru milioane de muncitori. Dacă sunt luaţi în considerare şi străinii naturalizaţi, proporţia creşte până la 13%, notează La Capitale. Majoritatea muncitorilor străini provin din statele UE, în timp ce lucrătorii de pe alte continente reprezintă 2% din populaţia activă.

1 COMENTARIU

  1. stati prost la matematica, 10% r din populaţia totală activă a Belgiei reprezinta ….4 milioane? Belgia are 10 mil populatie, activ e doar jumatate, iar 10% …refaceti calculele.

Lasă un răspuns