Bogdan Dinu: „In Belgia, un tanar absolvent castiga de 6-9 ori mai mult decat in Romania”

Street_Scene_Large

Bogdan Dinu a absolvit un program de master in inginerie in Belgia. Conjuctura in care s-a decis sa studieze in strainatate este cel putin interesanta: varicela l-a tintuit in casa pentru 3 saptamani, perioada in care a avut timp sa se gandeasca ce vrea sa faca pe viitor si asa i-a venit ideea de a se inscrie la un master peste hotare. Ce program de master a urmat, ce avantaje i-a adus si cum este viata de student strain in Belgia, ne spune chiar el in interviul acordat mai jos.
1. Cum te-ai hotarat sa pleci si in ce colt al lumii?
A fost o decizie destul de spontana si conjuncturala. Inainte de sustinerea licentei, am facut varicela. Fiind nevoit sa stau izolat in casa 3 saptamani, am pierdut ocazia de a o prezenta si de a ma inscrie la masterat in anul curent. In acele 3 saptamani in care m-am gandit ce vreau sa fac mai departe, m-am decis: trebuie sa ma inscriu la masterat in strainatate. Ulterior am ales Belgia. Pot zice ca, in mod ironic, varicela a fost unul din cele mai frumoase lucruri care mi s-au intamplat, deoarece altfel n-as fi ajuns la masterat in strainatate.

2. De ce ai ales Belgia?
Nu am ales atat tara, cat masteratul/ universitatea. Poate subconstientul a contribuit si el putin la alegerea tarii, pentru ca prima mea iesire in strainatate fusese in Belgia.

3. Cum ti s-a parut procesul de admitere in strainatate?
Procesul de admitere a fost usor de urmat. Toate informatiile necesare se gasesc online pe site-ul programului, iar cand mai aveam intrebari, secretariatul imi raspundea imediat pe e-mail. As mentiona ca pentru ei conteaza mult motivatia si activitatile extracuriculare, de orice natura.

mai mult la :

Bogdan Dinu: „In Belgia, un tanar absolvent castiga de 6-9 ori m

Lasă un răspuns