Ioan Becali, Cristian Borcea şi Liviu Ciobotariu, trimişi în judecată în Belgia în cazul unui transfer ilegal

Probleme mari pentru trei grei din fotbal! Ioan Becali, Cristi Borcea, deja încarceraţi în Dosarul Transferurilor, dar și Liviu Ciobotariu sunt cercetați în Belgia pentru spălare de bani, fals și uz de fals!

Vizat este tot un transfer, de data aceasta al lui Liviu Ciobotariu de la Dinamo la Standard Liege, din anul 2000, transfer suspectat de nereguli. Alături de cei trei români, este cercetat şi preşedintele lui Standard Liege de la acea vreme, Luciano D’onofrio. În total, în dosar sunt vizate 26 de persoane. 
Autorităţile belgiene au trimis în faţa instanţei aproximativ 30 de persoane, foşti oficiali ai clubului Standard Liege, impresari şi fotbalişti. Ancheta a  început în urmă cu zece ani. Printre inculpaţi se numără Ioan Becali, Cristi Borcea dar şi fostul fotbalist, Liviu Ciobotariu. Cei trei sunt acuzaţi de spălare de bani, fals și uz de fals.

Practic, la momentul la care au început ancheta, procurorii au cercetat transferul lui Liviu Ciobotariu din anul 2000 de la Dinamo la Standard Liege. În acea perioadă, Borcea ocupa funcţia de preşedinte executiv al lui Dinamo, iar Becali era impresarul fotbalistului.

Procurorii belgieni susţin că cei implicaţi au declarat o sumă de transfer mult mai mică decât cea reală pentru a nu plăti taxe şi pentru a ascunde comisioanele încasate.

mai mult la :

http://www.b1.ro/stiri/sport/ioan-becali-cristian-borcea-si-liviu-ciobotariu-trimisi-in-judecata-in-belgia-in-cazul-unui-transfer-ilegal-91183.html

Lasă un răspuns