MAE: Belgia reiterează susţinerea pentru aderarea României la Schengen


Ambasadorul Regatului Belgiei la Bucureşti, Philippe Beke, a reiterat, joi, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, susţinerea de către ţara sa a obiectivului de aderare a României la Schengen, informează MAE.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, cei doi au evidenţiat nivelul foarte bun al relaţiilor bilaterale şi al cooperării descentralizate între regiuni sau comunităţi locale dintre cele două ţări. De asemenea, au fost evocate perspectivele şi modalităţile concrete de întărire a cooperării la nivel economic şi au fost evaluate posibilităţile dezvoltării conlucrării în domeniul agriculturii, eco-turismului, managementului deşeurilor.

În ceea ce priveşte potenţialul ridicat de dezvoltare a cooperării economice, şeful diplomaţiei române a subliniat că, în anul 2011, volumul schimburilor bilaterale a depăşit 2 miliarde de euro, în creştere cu 18% faţă de 2010.

De asemenea, în cadrul întrevederii, a fost analizată maniera în care va fi marcată, în anul 2013, aniversarea a 175 de ani de relaţii diplomatice, ambasadorul belgian comunicând intenţia organizării, în comun, a unei serii de manifestări cu largă vizibilitate publică.

Temele abordate au vizat, totodată, domeniile prioritare pe agenda europeană, precum aderarea României la spaţiul Schengen, criza economico-financiară cu accent pe situaţia din zona euro, perspectiva financiară a Uniunii Europene pentru perioada 2014 – 2020.

Ministrul Afacerilor Externe a exprimat satisfacţia pentru sprijinul pe care Belgia îl acordă României pe dosare importante la nivel european.

…  

MAE: Belgia reiterează susţinerea pentru aderarea României la

Lasă un răspuns