4.5 C
Bruxelles
luni, 5 decembrie 2022
AcasăBelgiaObiceiuri și datini de Crăciun în Belgia

Obiceiuri și datini de Crăciun în Belgia

-

În Belgia, Crăciunul are loc mai devreme decât în alte țări, pe 6 decembrie, iar moșul lor se numește MOȘ NICOLAE. Moș Crăciun nu prea e prezent, cu toate că pe 25 decembrie copiii primesc daruri. Cadourile semnificative, cele pe care micuții și le doresc, sunt primite de la Moș Nicolae.
Cina este specială prin faptul că începe întotdeauna cu o băutură însoțită de gustări. Urmează o specialitate din fructe de mare, un curcan la cuptor și un desert specific numit “Gura lui Crăciun”.

Stabilită de câțiva ani în România, Celine este studentă la Universitatea de Vest din Timișoara. Ea ne-a povestit despre datinile din țara natală, care e mâncarea specifică Crăciunului și cum sărbătoresc pe străzile din Bruxelles conaționalii săi. “În Belgia Ajunul Crăciunului este sărbătorit în familie, alături de frați și surori. Avem mâncare tradițională: eclair și fondu. De asemenea oferim și o mulțime de cadouri. Apoi în prima zi de Crăciun, pe 25 decembrie, sărbătorim din nou. Dar de această dată alături de toate rudele. Primim cadouri din nou și mâncare tradițională. Cred că este același lucru ca aici, în România”, spune Celine.

 

mai mult la :  http://www.gazeta-de-vest.ro/obiceiuri-si-datini-de-craciun-belgia/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read