Organizarea alegerilor pentru Parlamentul European 2014 în Belgia

Ambasada României în Regatul Belgiei va gestiona organizarea scrutinului de vot din 25 mai şi va asigura informarea constantă a cetăţenilor români cu privire la condiţiile în care aceştia vor putea vota în Belgia.

Conform art. 6, alin. 2 din Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicată, cu modificările ulterioare (Variantă actualizată până la data de 13 februarie 2014), vor putea vota cetățenii români care fac dovada unui un act de identitate emis de statul român în curs de valabilitate, respectiv cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate sau paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic, paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic, paşaportul simplu temporar.

Precizăm că nu se va putea vota în baza unui titlu de călătorie, a permisului auto sau a unui act de identitate emis de autorităţile belgiene.

Mai multe informaţii privind legislaţia în baza căreia vor fi organizate alegerile pentru Parlamentul European 2014 sunt disponibile pe site-ul Biroului Electoral Central (http://www.bec2014.ro) la secţiunea „Legislaţie”.

Alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European – Bruxelles 2014 (document pdf)

Alegeri pentru Parlamentul European 2014

Lasă un răspuns