Părinţii belgieni beneficiază de deduceri fiscale

Îmbătrânirea populaţiei în Europa a determinat, în ultimii ani, autorităţile din diverse ţări ale Uniunii să ia decizii pentru încurajarea natalităţii prin aplicarea unor politici adecvate. În Belgia, începând cu 2007, familiile cu unul sau mai mulţi copii având mai puţin de 12 ani beneficiază de noi facilităţi fiscale.

În afara reducerilor la impozitul pe venit, din 2007, părinţii pot deduce din impozitul global şi cheltuielile pentru plata persoanelor angajate să îi supravegheze pe copii în afara programului şcolar. Singura condiţie cerută de autorităţi este ca părinţii în cauză să aibă venituri profesionale în anul pentru care solicită deducerile.

11,20 euro pe zi pentru un copil sub 12 ani

Limita până la care are loc deducerea menţionată este de 11,20 euro pe zi pentru un copil sub 12 ani, pentru «orele normale de după programul oficial la şcoală». Cheltuielile deductibile cuprind perioada de supraveghere a copilului înainte sau după cursurile şcolare, în pauza şcolara, în zilele libere sau sărbatorile legale, cheltuielile pentru acoperirea plăţilor la internat, dacă este cazul, sau a taberelor din vacanţele şcolare, precum şi stagiile de sport, participări la reuniuni ştiinţifice, învăţarea limbilor străine sau stagii culturale. Sunt incluse, totodată, şi cheltuielile de supraveghere a unui copil bolnav, mai ales în cazul în care aceasta este facută în cadrul altei instituţii decât cea şcolară.

Nu sunt deduse cheltuielile cu lecţiile particulare de limbi străine sau alte materii, activităţile care au legatură cu pregătirea şcolarului în afara orelor de clasă, sau cursurile sau activităţile extra-şcolare asigurate de şcoală în cadrul programului de pregătire oficial, inclusiv excursii sau stagii în străinătate, sau înscrierea la un club sportiv.

Legea în cauză cuprinde şi o listă cu instituţiile şcolare sau care asigură supravegherea copiilor – gen creşe, care sunt abilitate să elibereze atestatele necesare solicitării deducerilor menţionate. Oficial sunt recunoscute ca forme de „gardă“ a copiilor atât cele organizate împreună cu şcoala – situaţii adesea iniţiate chiar de şcoală, grădiniţă sau creşă la care copilul stă dimineaţa, la programul oficial, sau de către primaria locală sau asociaţia părinţilor, şi, pe de altă parte, cele recunoscute, subvenţionate şi controlate de autorităţile locale, comunitare sau regionale. Nu se aplică deduceri pentru copiii sub 3 ani, pentru care mamele primesc alocaţie de creştere, similarul concediului de doi ani din România pentru creşterea copilului.

sursa : gandul.info

43 COMENTARII

 1. Fabricant produse pentru dezinfectarea instrumentului medical, produse curatenie, producator detergenti, detergenti curatare, substante dezinfectare, dezinfectanti pe baza de clor, detergenti industriali, produse piscini, dezinfectanti sisteme de climatizare, mentenanta aer conditionat, detergenti aer conditionat, raticide

 2. Candidatul liberal pentru Camera Deputatilor Alina Gorghiu a lansat ieri o campanie de informare a cetatenilor din sectorul 5 al Capitalei privind votul uninominal. Impreuna cu o echipa de voluntari, Gorghiu va distribui peste 10.000 de ghiduri de informare privind votul uninominal si va imparti stampile de vot

 3. Deratizarea reprezinta O substanta toxica folosita pentru distrugerea rozatoarelor si cateodata a altor paraziti, incluzand cartitele si iepurii. Multe substante sunt utilizate pentru a controla aparitia soarecilor si sobolanilor in case. Substantele folosite sunt in general combinate cu alimente preferate de rozatoare precum boabele ( grau, cereale, ovaz) sau o combinatie de graunte in cantitati mici, dar eficiente. Formulele pentru momeli pot fi sub forma de peleta sau incorporate in blocuri de parafina de diferite marimi. Ca o protectie impotriva ingerarii accidentale momelile sunt plasate in locuri accesibile doar rozatoarelor.

 4. 3. Din moment ce este o solutie ecologica, clientii au spus ca sunt multumiti si satisfacuti ca nu mai produc emisii de gaz care sa distruga mediul inconjurator. Asta lasand la o parte faptul ca IRS va acorda unele restituiri conform legii.

 5. Cumpararea si montarea echipamentului nu este scumpa si este usor de realizat. Exista pe piata anumite site-uri specializate in astfel de probleme care ar trebui verificate. Acestea ar fi Water4Gas, runyourcaronwater, Fueltrips, drivewithwaterfuel si wam-a-bam. Gama lor de preturi este intre 60$ si 210$. In echipament sunt incluse electrolyzer, senzori intensificati, vaporizator, radiator, PCV intensificat, aspirator, hardware pentru instalarea mecanica si catalizator.

 6. In cele mai multe programe online, elevii nu vor trebui sa invete materii care nu le sunt de niciun folos. Asta permite studentilor sa invete materiile de care au neaparata nevoie. Cei mai multi studenti doresc sa se focalizeze pe informatiile relevante pentru profesia lor, deoarece astfel vor castiga timp si vor obtine diplomele mult mai repede. Cei care apeleaza la acest tip de studio sunt capabili sa isi administreze timpul, sa invete materialele prezentate si sa isi faca temele cand se simt pregatiti.
  3. In timpul perioadelor in care se inregistreaza conditii meteo foarte nefavorabile, orele se pot amana. Asta poate incurca studentii care sunt legati de un program fix. Cei care studiaza online nu trebuie sa isi faca griji pentru aceste problem. Chiar daca serviciul de internet ar fi indisponibil intr-o anumita perioada, ei in continuare vor fi capabili sa isi completeze temele la timp. Multi student nu ar dori sa abandoneze locul actual de munca. Studiul online permite ca acestia sa isi poate continua munca si sa se ocupeze de invatat atat ziua, dar si noaptea.

 7. Singurul lucru care limiteaza utilizarea sistemelor CCTV este imaginatia dumneavoastra. Suntem pregatiti cu o varietate de carcase si suporti pentru cazul in care camerele vor fi montate in exterior, avem camere fixe si mobile, camere IR pentru supravegherea pe durata noptii, camere ce pot fi ascunse.

 8. Interventiile se fac cu raticide formulate cu anticoagulante pe suport de cereale decorticate, carne si legume decorticate. Momelile sunt sub forma de boabe, granule si batoane cerate. Pentru aplicatie se folosesc statii de intoxicare.

 9. Consultanta si asistenta juridica privitoare la relatiile comerciale derulate in functie de specificul activitatii clientului, concretizate prin diverse contracte comerciale (vanzare – cumparare, inchiriere, proiectare, consultanta, construire, credit, distributie, franciza, know-how). De asemenea, va ajutam la stabilirea cadrului legal pentru relatia contractuala in faza de proiect; informam clientii despre normele imperative ale legii; participam la negocieri precontractuale; avizam formele contractelor finale; consultanta cu privire la aspectele legate de subcontractari.

 10. One acknowledges that modern life seems to be high priced, however different people need money for different things and not every one gets enough money. Hence to get fast loans or just commercial loan should be a proper way out.

 11. Legat de listă cu instituţiile şcolare sau care asigură supravegherea copiilor noi va oferim o gama complexa de sisteme de supraveghere video, kit-uri, camera, DVR la cele mai bune preturi. Va invitam sa vizualizati oferta noastra completa.

 12. Legat de listă cu instituţiile şcolare sau care asigură supravegherea copiilor noi va oferim o gama complexa de sisteme de href=”http://www.sistemecctv.ro”>supraveghere video , kit-uri, camera, DVR la cele mai bune preturi. Va invitam sa vizualizati oferta noastra completa.

Lasă un răspuns