Parlamentarii belgieni au acceptat reducerea propriilor salarii cu 5% in 2012


Parlamentarii belgieni au acceptat joi reducerea propriilor salarii cu 5% in acest an, pentru a-si demonstra vointa da a contribui la masurile de austeritate intr-o tara ce se confrunta cu un deficit bugetar important, transmite Reuters. Decizia membrilor parlamentului a venit la cateva zile dupa ce
noul guvern din Belgia a votat cresterea propriilor salarii cu 8%, contrar promisiunilor de reducere cu 5% in cadrul planului de reducere a cheltuielilor. Potrivit informatiilor aflate recent, salariile noilor ministri au fost aprobate intr-o sesiune de guvern pe 16 decembrie 2011.

"Fiecare trebuie sa faca un efort. Parlamentarii arata ca acest lucru ii preocupa si ca participa", a declarat o purtatoare de cuvant a Parlamentului din Belgia.

Reuters precizeaza ca, tinand cont de faptul ca salariul anual al unui parlamentar belgian este de circa 82.700 de euro, membrii celor doua camere ale Parlamentului vor renunta la circa 170 de euro pe luna.

Decizia membrilor Parlamentului a venit la cateva zile dupa ce noul guvern din Belgia a votat cresterea propriilor salarii cu 8%, contrar promisiunilor de reducere cu 5% in cadrul planului de reducere a cheltuielilor.

Conform noii majorari, salariul anual al vice-premierilor a crescut de la 224.000 la 248.000 de euro, cel al ministrilor de la 220.000 la 238.000 de euro, iar al secretarilor de stat de la 210.000 la 227.000 de euro. Nationalistii belgieni si-au exprimat deja furia fata de noua masura.

….

Parlamentarii belgieni au acceptat reducerea propriilor salarii cu 5% in 2012

Lasă un răspuns