Ponta ne-a făcut de râsul lumii | Presa de la Bruxelles scrie despre legalizarea mitei pentru medicii romani

Propunerea guvernului roman de a legaliza raspandita practica a banilor dati la medic este relatata de presa europeana.

Publicatia bruxelleza Politico, citata de ziare.com scrie ca guvernul roman prefera sa nu numeasca „mita” sumele acordate medicilor. Romania se pregateste sa liberalizeze o practica raspandita in multe tari est-europene, unde personalul medical este slab platit si calitatea actului medical poate fi indoielnica: mita pentru servicii mai bune.

ponta-medici

Sursa citata scrie ca se asteapta ca Guvernul sa introduca criteriile de legalizare a platilor informale catre medici, asistente si alti angajati din sistemul de sanatate, plati raspandite in sistemul prost finantat.

Aceste plati nu vor putea fi solicitate de personalul medical, ci vor putea fi facute doar dupa efectuarea serviciului medical si vor trebui declarate pentru impozitare. Guvernul roman prefera sa numeasca aceste plati „cadouri” acordate drept multumire. Opiniile doctorilor sunt insa impartite.

Guvernul are dreptate sa introduca reguli pentru o practica ce nu are sanse sa dispara atata vreme cat sistemul de sanatate din Romania este subfinantat, a declarat presedintele Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean.

Lasă un răspuns