Premierul belgian Guy Verhofstadt, laureat al Premiului Cartii Europene

Premierul belgian Guy Verhofstadt, laureat al Premiului Cartii Europene

Eseul "Les Etats-Unis d´Europe" (Statele Unite ale Europei), semnat de premierul belgian Guy Verhofstadt, a primit, miercuri, primul Premiu al Cartii Europene, un eveniment organizat de Asociatia "Esprit d’Europe" si prezidat de fostul presedinte al Comisiei Europene Jacques Delors.

Premiul, aflat la prima sa editie, este decernat unei lucrari "care exprima o viziune asupra Europei" si a fost publicat in cele 27 de tari membre ale UE".

Studiul primului-ministru belgian a fost ales dintre alte zece eseuri politice avand ca tema Europa. Aparut la inceptul lunii decembrie 2005, mai intai in olandeza si tradus la scurt timp in franceza, "Les Etats-Unis d´Europe" a fost publicat ulterior in mai multe limbi ale Batranului Continent.

De proportii reduse – aproximativ 100 de pagini -, eseul constituie o pledoarie angajanta pentru o Europa federala, doata cu o armata proprie si o solida convergenta a politicilor social-economice intre statele membre.
Atribuit de un juriu format din ziaristi specializati in problemele europene, Premiul Cartii Europene este insotit de un cec in valoare de 20.000 euro….

sursa : Banii Nostri

Lasă un răspuns