Primăriţa Craiovei, alai pe banii oraşului cu ziarişti de casă, la Bruxelles. Olguta, lasa-neee !

Lia Olguţa Vasilescu nu se lasă şi intră în peisaj tot cu ţipături. Obişnuită să fie tratată ca la televiziunile PSD, primăriţa vocală a Craiovei s-a gândit că n-ar strica să cumpere şi niscaiva bunăvoinţă prin presa locală. Aşa se face că a comandat repede Regiei Autonome de Transport (RAT) un autocar în care a urcat la grămadă ziarişti prietenoşi pe care i-a dus direct la…Bruxelles.

deplasare-bruxelles-1

În vremea asta, primarul Craiovei merge la un hotel din Bruxelles, ca să susțină o conferință de presă, culmea, tot în fața presei de acasă. Mai apoi, participă cu toții la un dineu, într-un club literar-artistic privat. Și cităm din comunicatul dat, joi, întregii prese (cu rugămintea de a-l mediatiza): ”(…) La Bruxelles, acolo unde este sediul celor mai importante instituţii europene, vor fi lansate, în prezenţa oficialităţilor româneşti şi europene, identitatea vizuală (sigla n.r.) a proiectului Craiova Capitală Culturală Europeană 2021 (…)”. În cazul ăsta de ce, cu toate instituțiile europene în preajmă, conferința are loc într-un hotel (Hotel Metropole), iar prezentarea imaginii Craiova, la un dineu, într-un Club (Cercle Royal Gaulois Artistique et Littéraire)?

Pretextul – simplu: lansarea, vezi Doamne, a proiectului „Craiova – capitală culturală europeană în 2021″. În realitate, a fost vorba de o excursie plătită din banii craiovenilor pentru lansarea…unei imagini (vezi în caseta de mai jos) şi a unui site – www.craiovaculturala.ro!!! Atât şi nimic mai mult. Totul îmbrăcat însă în aură preţioasă, oficială, gravă. Şi cu multă abureală de tip pesedist. De pildă, că era nevoie de această deplasare la Bruxelles pentru că „acolo  este sediul celor mai importante instituţii europene” (citat din comunicatul oficial)! Dar lansarea pozei şi a site-ului amintite a avut loc la un hotel, nu în sediile „celor mai importante instituţii europene”! Plus că, pe motivul ăsta, de ce nu se mută şi primăriţa la Bruxelles, dacă orice iniţiativă trebuie lansată în inima Europei, nu în Bănie?

Dar grandomană din fire, Olguţa Vasilescu a vrut să pozeze însă în marea vedetă a evenimentului. Aşa se face că, pentru a polei cu tentă oficială deplasarea pe banii publicului local, primăriţă a ţinut o conferinţă de presă la Bruxelles în faţa…presei craiovene aduse cu autocarul primăriei! Iată ce scrie site-ul independent craiovaforum.ro:

 

sursa :  http://www.reportervirtual.ro/2014/12/primarita-craiovei-alai-pe-bani-orasului-cu-ziaristi-de-casa-la-bruxelles.html

Lasă un răspuns