Promisiunile premierului pentru români stabiliţi în capitala Belgiei

După discuţiile oficiale de la summit-ul de la Bruxelles, premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit şi cu reprezentanţii comunităţii de români stabiliţi în capitala Belgiei. Aceştia au primit asigurări că nu vor mai sta la coadă ca să voteze, dar şi că vor fi sprijiniţi, dacă revin în ţară pentru a-şi deschide o afacere.

Premierul Dacian Cioloş promite că, la toamnă, românii care trăiesc în Belgia vor vota în condiţii decente la alegerile parlamentare.

Unul din obiectivele noastre anul acesta este să organizăm alegerile inclusiv pentru românii din afară într-un alt mod, cu mult mai mult respect pentru dvs. Pot să vă asigur ca asta se face cu costuri destul de mari, nu doar financiare, dar si de mobilizare a resurselor umane”, le-a spus șeful executivului românilor din Belgia.

Şeful Guvernului şi-a amintit că, în 2014, n-a reuşit să voteze la Bruxelles, în primul tur al alegerilor pentru Cotroceni. Şi-a exercitat acest drept doar în turul al doilea, după ce a stat trei ore şi jumătate la coadă.

La alegerile prezidențiale, am avut plăcerea, nu știu dacă pot să spun plăcerea, să votez aici, sau cel puțin să am tentativa de a vota aici in primul tur”, a declarat premierul.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Politica/Promisiunile+premierului+pentru+diaspora

Lasă un răspuns