România colaborează cu Belgia pentru modernizarea Gării de Nord

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii va dezvolta Gara de Nord la nivel european, fiind asistat de Belgia, ca urmare a unui memorandum semnat între cele două părţi în septembrie.

Protocolul semnat de cele două ţări presupune cooperarea în domeniul lucrărilor de infrastructură pentru modernizarea, reabilitarea şi extinderea infrastructurii de transport în zona Bucureşti, incluzând complexul Gara de Nord, ce ar urma să fie coborât în subteran şi legat prin tuneluri de Gara de Sud şi Gara Obor.

"Gara de Nord este cea mai importantă staţie de cale ferată din cadrul sectoarelor româneşti ale coridoarelor pan-europene de transport feroviar IV-IX, iar modernizarea ei reprezintă un pas important pentru modernizarea infrastructurii Bucureştiului. Acest memorandum asigură premisele şi cadrul juridic al unui parteneriat româno-belgian care va veni în sprijinul dezvoltării unui proiect viabil prin care Bucureştiul să beneficieze de o Gară care să fie la standarde europene, demnă pentru capitala celui de-al şaptelea stat ca marime din UE’, a declarat ministrul Anca Boagiu, citată de Agerpres.

România colaborează cu Belgia pentru modernizarea Gării de Nord

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here