Românii, pe primul loc în rândul celor expulzaţi din Belgia pentru beneficii sociale nejustificate

Oficiul pentru străini din Belgia a expulzat anul trecut 2.407 cetăţeni europeni pentru beneficii sociale nejustificate, pe primul loc în rândul acestora fiind românii, urmaţi de bulgari şi spanioli, relatează La Derniere Heure, potrivit Agerpres.

Din cele 2.407 de decizii de expulzare, 1.918 au la bază încasarea de beneficii nejustificate de la sistemul de securitate socială şi 489 sunt motivate de fraude.

În top 10 al europenilor expulzaţi din Belgia sunt românii (402), urmaţi de bulgari (236), spanioli (207), olandezi (161), francezi (109), italieni (75), slovaci (73), polonezi (70), portughezi (32) şi germani (23).

Numărul de decizii de expulzare bazate pe astfel de infracţiuni a crescut cu peste 24% în raport cu 2011, când 1.542 de cetăţeni europeni şi-au pierdut dreptul de şedere din aceleaşi motive.

Conform raportului de activitate al instituţiei din 2012, Oficiul pentru străini actualizează aproape lunar lista cu cetăţenii UE şi membrii familiilor lor care beneficiază de un venit de integrare de cel puţin trei luni în condiţiile în care se află pe teritoriul Belgiei de mai puţin de trei ani.

Acest lucru a devenit posibil după verificarea încrucişată a bazelor de date de la Oficiul naţional de securitate socială şi Institutul naţional pentru lucrătorii independenţi, sistem care va include în curând şi Oficiul naţional pentru ocuparea forţei de muncă.

Românii, pe primul loc în rândul celor expulzaţi din Belgia pentru

Lasă un răspuns