Românii, pe primul loc între EUROPENII EXPULZAŢI din Belgia în 2013


Românii se află pe primul loc între miile de cetăţenii europenii care au fost expulzaţi din Belgia în 2013, fiind urmaţi de bulgari, spanioli şi italieni, potrivit unor date publicate de Oficiul pentru Străini, relatează postul belgian RTL, citat de Mediafax.
   
Potrivit RTL, Oficiul pentru Străini a retras anul trecut titlul de şedere a 2.712 cetăţeni europeni, cu 10% mai mult decât anul trecut.
   
Expulzările sunt motivate prin "cheltuielile ridicate exercitate asupra sistemului belgian al ajutoarelor sociale" de către cetăţeni europeni, potrivit Oficiului pentru Străini.
   
Poate fi vorba despre cetăţeni care nu mai au un contract de muncă, nu mai desfăşoară activităţi independente, nu mai sunt studenţi sau au pierdut dreptul la şomaj, precizează aceeaşi sursă.
   
Românii se află pe primul loc într-un "top 10" al naţiunilor expulzate. Germania a ieşit din acest clasament, în care a intrat, în schimb, Marea Britanie.
   
În 2010, doar 343 de cetăţeni din Uniunea Europeană (UE) au fost expulzaţi din Belgia, faţă de 989 în 2011, 2.407 în 2012 şi 2.712 anul trecut.
   

Lasă un răspuns