Sindicaliştii belgieni au verificat modul în care se aplică noua legislaţie a muncii în România

Confederaţia Sindicatelor Creştine din Belgia s-a aflat, între 8 şi 11 august, la Bucureşti, unde a făcut mai multe verificări legate de modul în care a fost aplicată noua legislaţie a muncii în România. Vizita delegaţiei belgiene s-a făcut la invitaţia Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România. Citiţi mai jos comunicatul de presă al CSDR.

“Misiune internaţională în România pentru modificarea legislaţiei sclaviei

La invitaţia Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România (CSDR), o delegaţie a celei mai mari confederaţii din Belgia, Confederaţia Sindicatelor Creştine (1.800 000 de membri) a participat, în perioada 8 – 11 august a.c., într-o misiune de documentare la Bucureşti pentru a verifica impactul produs asupra salariaţilor din cauza aplicării noii legislaţii a muncii: Codul Muncii şi Legea Dialogului Social. Delegaţia sindicală, care a fost condusă de Guy Tordeur, secretarul federal al CSC, şi de Daan Vanderhulst, consilier federal, va prezenta conducerii Confederaţiei Internaţionale a Sindicatelor (CIS) un raport complet, pentru ca cel mai important for al mişcării sindicale din lume să ia toate măsurile pentru a determina puterea politică de la Bucureşti să  respecte convenţiile Organizaţiei Internaţionale a Muncii şi directivele europene. Membrii delegaţiei au avut întâlniri cu reprezentanţii CSDR şi cu lideri ai federaţiilor afiliate confederaţiei, cum ar fi Federaţia Sindicatelor din Industria Alimentară, Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind, dar şi cu reprezentanţi ai sindicatelor şi administraţiei din radioul şi televiziunea publice.

Preşedintele CSDR, Iacob Baciu, a arătat oficialilor de la Bruxelles că modificările efectuate la legislaţia muncii nu au urmărit flexibilizarea forţei de muncă, ci o dereglementare a relaţiilor de muncă, astfel încât salariaţii, prin organizaţiile sindicale, să nu-şi mai poată apăra drepturile în instanţele de judecată, rămânând la dispoziţia patronilor. În acest sens, reprezentanţii FRJ MediaSind au prezentat câteva cazuri concrete privind abuzurile patronatelor asupra angajaţilor de la ANP Agerpres, The Money Channel, Realitatea Media, Cronica Română etc.

sursa si articol complet la:

Sindicaliştii belgieni au verificat modul în care se aplică noua legislaţie a muncii în România

Lasă un răspuns