„Soroșista” din Bruxelles. Ramona Strugariu: „Oamenii au ieșit în stradă cu steagul UE, nu pentru o gubernie rusească”

Ramona Ursu: Ramona, ești omul care te-ai ocupat, câteva săptămâni, de organizarea protestelor de la Bruxelles, după ce Guvernul Grindeanu a dat Ordonanța 13. Cum ai reușit să-i mobilizezi pe românii de acolo, cum v-ați organizat, ajutat, pentru a vă strânge în stradă? Cum se vede situația din România de la mii de kilometri?

Ramona Strugariu: Am găsit repede o echipă la Buxelles. Ne-am mobilizat din multe direcții, ne-am organizat pe mail, pe grupuri, pe rețele de socializare. Oamenii erau foarte revoltați, pe bună dreptate, pentru ce s-a întâmplat cu Ordonanța 13 și nu numai. OUG 9, de suspendare a unor prevederi din Legea finanțelor, lăsând astfel mână liberă la cheltuieli din bugetele publice (fără limită maximă) și la modificarea destinației creditelor, a fost un alt subiect fierbinte aici. Dar șocul l-au provocat tentativa de modificare a Codurilor și grațierea, în prima ei formă.

mai mult la :   „Soroșista” din Bruxelles. Ramona Strugariu: „Oamenii au ieșit în stradă cu steagul UE, nu pentru o gubernie rusească”

Lasă un răspuns