Vantu, cercetat in Belgia pentru spalare de bani

Sorin Ovidiu Vantu, ex-mogulul grupului Realitatea Media, a intrat in vizorul procurorilor din Belgia intr-un caz privind o presupusa operatiune de spalare de bani, informeaza Romania TV. Astfel, Parchetul Federal belgian ar fi cerut preluarea cercetarii penale a lui Vantu pentru acuzatia de spalare de bani.

“Sesizarea a venit de la Celula de tratare a informaţiilor financiare din Bruxelles şi are ca obiect transferul repetat între conturile lui SOV şi ale Fundaţiei Vîntu pentru excelenţă în educaţie şi jurnalism al unor sume de bani care provin din infracţiuni cu scopul de a le ascunde originea”, scrie in dosarul de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, citat de Romania TV.
La dosar s-a afla de asemenea o informatie potrivit careia 100 de milioane de euro din conturile Petromservice ar fi fost dirijate catre finantarea trustului Realitatea Media si pentru cumpararea a 20% din actiunile societatii OCRAM Televiziune SA, operatorul licentei OTV. O parte din bani ar fi ajuns in conturile personale ale lui Sorin Ovidiu Vantu si ale firmelor controlate de acesta, relateaza Romania TV, citand date din dosarul aflat la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here