Victor Ponta: Posta belgiana si-a manifestat in mod special interesul de a veni cu o participare de 20% la Posta Romana


Posta belgiana si-a manifestat in mod special interesul de a veni cu o participare de 20% (n.a in actionariatul Postei Romane), implicit insa avand si un cuvant serios de spus in partea de management, a declarat marti premierul Victor Ponta cu privire la intalnirea avuta cu o zi in urma la Bruxelles cu premierul belgian. "Am discutat cu primul ministru (n.a al Belgiei) si va avea loc o intalnire dupa 2 ani si ceva intre conducerea Postei din Belgia si cea din Romania pentru a identifica implicarea acestora, prezenta unui investitor important, un nou tip de management si salvarea locurilor de munca", a mai spus Ponta.

Premierul nu a spus cand anume va avea loc aceasta intalnire si a lasat de inteles ca nu doar Posta din Belgia este interesata de privatizarea prin majorare de capital a Postei Romane.

  • "Strategia de privatizare prevede participarea de pana la 20% a unui investitor strategic. Posta Belgiana si-a manifestat interesul, si nu doar cea belgiana, dar cea belgiana in mod special si-a manifestat interesul de a veni cu o participare de 20%, implicit insa avand si un cuvant serios de spus in partea de management. Daca va fi vorba la un moment dat sa schimbam strategia o sa va anuntam. Problema este ca din 2010 pana s-a instalat noul Guvern totul a fost blocat din niste interese pe care DNA-ul le cerceteaza acum – de ce nu s-a dorit sa mai vina cineva, ci s-a dorit ca sutele de directori de la Ploiesti sa conduca Posta spre faliment din pacate", a precizat Victor Ponta.

Interesul Postei din Belgia a fost anuntat din luna noiembrie 2011, in mandatul ministrului Valerian Vreme

De altfel interesul Postei din Belgia pentru privatizarea Postei Romane nu este nou. Acesta a fost anuntat inca din luna noiembrie 2011, cand Ministerul Comunicatiilor era condus de Valerian Vreme (PDL). La acel moment, ministerul comunica faptul ca "pana in prezent, reprezentanti ai companiilor postale din Austria, Belgia, Germania, Italia, Marea Britanie si Suedia si-au manifestat interesul pentru Compania Nationala Posta Romana".

Interesul Postei din Belgia pentru privatizarea Posta Romana a fost mentionat ulterior si de urmatorul ministru al Comunicatiilor, Razvan Mustea (tot propunere a PDL) in aprilie 2012:
—-

Victor Ponta: Posta belgiana si-a manifestat in mod special interesul de a veni cu o participare de 20% la Posta Romana

Lasă un răspuns