Virusul „Schmallenberg” a fost confirmat in 100 de ferme din Belgia …

Zilele trecute scriam despre ingrijorarea medicilor veterinar din Europa in ceea ce priveste virusul „Schmallenberg” si pericolul raspandirii acestuia. El este confirmat in peste 100 de ferme din Belgia.

Nu este fara temei aceasta ingrijorare in conditiile in care nu exista un tratament impotriva sa. Cercetarile ar putea dura pana la doi ani, perioada in care viata rumegatoarelor mari si mici este pusa in pericol.

Potrivit unor informatii date publicitatii de “Puterea.ro”, citand a Agentiile EFE si Agerpres, boala care afecteaza oile, caprele si bovinele s-a raspandit in peste 100 de ferme din Belgia.

“Agentia Federala pentru Siguranta Retelei Alimentare a detectat maladia la 95 de exploatari ovine, 7 bovine si, pentru prima data, la una caprina”.

Asa cum am scris intr-un numar anterior al ziarului nostru, acest virus a fost descoperit in Germania in toamna anului trecut si are tendinte de expansiune. Boala provoaca febra si diareee in cazul animalelor adulte, avorturi si malformatii congenitale la miei si vitei.

Virusul „Schmallenberg” a fost confirmat in 100 de ferme din Belgia

Lasă un răspuns