Zeci de romani din Belgia trec printr-o situatie imposibila. Stau la cozi interminabile si dorm noaptea in fata Ambasadei

In plina vacanta de vara, zeci de romani din Belgia trec printr-o situatie imposibila. Stau la cozi interminabile si dorm noaptea in fata Ambasadei noastre din Bruxelles pentru a prinde un loc sa-si reinnoiasca documentele de calatorie.

Reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe sustin ca romanii din strainatate ar trebui sa fie mai atenti, la termenul de valabilitate al documentelor. Iar cei umiliti spun ca angajatii ambasadei, platiti si din taxele lor, ar putea fi mai amabili.

Ieri, cel putin 30 de persoane printre care si copii au venit in plina noapte sa se aseze la coada, in fata Ambasadei Romaniei la Bruxelles. Vor sa fie sigure ca reusesc sa-si depuna actele pentru reinnoirea pasapoartelor sau pentru obtinerea unor titluri de calatorie.

ambasada-belgia

Oamenii spun ca asa patesc de cand a inceput. Stau la coada la ambasada noastra din Bruxelles de parca ar fi ai nimanui.

Romanca in Bruxelles: „In prima zi, am ajuns in jurul orei 8:00, nu mai era niciun loc. Erau vreo 150 de persoane, am plecat acasa. A doua zi, am zis sa mergem mai de dimineata. Nu a mai fost loc…”

Asta pentru ca, spune romanca, ambasada primeste zilnic doar 50 de persoane, iar la 12:30 isi inchide portile indiferent de cati oameni mai asteapta. Ambasada sustine contrariu.

Reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe precizeaza ca angajatii lor depun eforturi semnificative pentru a gestiona, in aceasta perioada, volumul covarsitor de solicitari si, in fiecare zi, angajatii de la Ambasada stau multe ore peste program, pentru a rezolva cererile.

Numai ca imaginile surprinse in ambasada arata ca cetatenii sunt nemultumiti.

Ministerul afacerilor externe a mai comunicat ca le recomanda romanilor stabiliti in strainatate sa fie mai atenti la termenul de valabilitate al actelor de calatorie si sa solicite din timp reinnoirea lor. Mai mult, oficialii sustin ca nu pot mari numarul de angajati care sa lucreze la ghisee.

mai mult la :  http://stirileprotv.ro/stiri/international/zeci-de-romani-din-belgia-trec-printr-o-situatie-imposibila-stau-la-cozi-interminabile-si-dorm-noaptea-in-fata-ambasadei.html

Lasă un răspuns